6 februari 2022
13:00

Blåsuts BK

Referat: Borås Bandy - Blåsuts BK

Tuff förlust i varierande väderförhållandern med dålig is under stora delar av matchen.

Ledning med 1-0 efter fint anfall i 28:e minuten där Nikita Veshchagin spelar fram till Aleksandr Shtele som sätter bollen i nät bakom mycket duktiga Dennis Nilsson i Blåsuts mål.

I andra halvlek trycker Blåsuts BK från Vänersborg upp sitt lag och tar initiativet och kvitterar på straffslag till 1-1 i den 54:e minuten av Emil Granström.

Efter ribbskott från Teemu Malinen och oerhört nära ledning för Borås och böljande spel åt båda håll tar Blåsut ledningen i den 67:e minuten med 1-2 utan assist målskytt igen Emil Granström.

Matchen kan nu båda lagen vinna och chanser från Borås saknas sannerligen inte! Flera skott och fina utkast från vår målvakt Hampus Wennströmsom offensivt vapen är nära att ge utdelning. I stället skadar Andrey Anufrienko sitt knä och utgår i minut 78. Tio minuter senare avgör Blåsut BK matchen genom sitt 1-3 av Linus Larsson assisterad av Sebastian Wahlberg. Med flera spelavbrott är tilläggstiden dryga 5 minuter så än finns tid.

Minuten senare tacklas vår Patrik Schelin hårt vid sargen nere vid Blåsuts hörnflagga och gruff uppstår. Schelin får vila 10 minuter som inte gynnar vår forcering då Palle är viktig som forward. Domartrions bedömning i det fallet förvånade oss men matchen i stort var tuff utan att var aspeciellt oschysst.

Matchen rinner ifrån oss och slutar med en svårsmält 1-3 förlust även om flera spelare var nersatta eller inte ens med pga skador och/eller sjukdom.

Vi ser fram mot att Surte BK kommer till Bodavallen för hemmamötet på söndag 13/2 klockan 13.00 då serien vänder.